همه‌چیز درباره آلن دوباتن

اگر از آن دسته افرادی باشید که با کتاب و کتاب‌خوانی کیف می‌کنند و وقت آزادشان را با در دست گرفتن کتابی، به اوقاتی خوش تبدیل می‌کنند، نام کتاب‌های آلن دوباتن نیز به گوشتان آشناست. ممکن است، نام کتاب‌هایش را پشت ویترین کتابفروشی‌ دیده باشید یا به مرحمت فروش آنلاین کتاب، وقتی توی رختخواب، داشتید در کتابفروشی آنلاین تفرج می‌کردید، کتاب‌های آلن دوباتن نیز با حرکت انگشتتان، از  زیردستتان رد شده باشند.

مهم نیست چگونه و کجا! مهم این است که چقدر از این فرصت آشنایی استفاده کرده‌اید. آشنایی با آلن دوباتن را نمی‌گویم! آشنایی با بهتر زندگی کردن را می‌گویم! یک جورهایی شخصیت آلن دوباتن با آموزش بهتر زندگی کردن گره خورده است. راستش را بخواهید، آشنایی با آلن دوباتن کار سختی نیست. اگر قصد آشنایی دارید، گشت زدن توی صفحات اینترنت و خواندن توضیحات کتاب‌های او که در کتابفروشی آنلاین به راحتی قابل دسترسی است، شما را با او آشنا می‌کند. اصلا چرا جای دور برویم؟

همین‌جا با من بمانید. می‌خواهم شما را با آلن دوباتن آشنا کنم. مطمئنم بعد از این که با او آشنا شدی، وسوسه خواهی شد، کتاب‌های آلن دوباتن را هم نگاهی بیندازی! خود من وقتی مطلب کوتاهی درباره او خواندم، کتاب «هنر سیر و سفرش» را تهیه کردم. آشنایی با افکار دوباتن، در من معجزه کرد. به حدی که تصمیم گرفتم شما را هم در این تاثیر، شریک کنم. شاید تو هم راه بیفتی توی خیابان و در به در دنبال همین کتاب بگردی! یا مثل من وقت گشت و گذار لذت بخش در کتابفروشی‌ها را نداشته و بخواهی این کتاب را از کتابفروشی آنلاین تهیه کنی.

 با من همراه شو… شاید تو دانش‌آموز بعدی مدرسه زندگی آلن دوباتن باشی.

شروع زندگی آلن دوباتن

زندگی آلن دوباتن از آنجایی شروع شد که گیلبرت و ژاکلین تصمیم گرفتند صاحب فرزندی شوند. دوباتن، ثمره زندگی مشترک این زوج یهودی‌تبار بود. درست ۲۰ دسامبر ۱۹۶۹، پسری به دنیا آمد که نامش را آلن گذاشتند. آن موقع هم نمی‌دانستند، این پسر کوچک، روزی روشن‌کننده راه هم­نسلانش، برای زندگی بهتر خواهد بود. آلن دوازده سال را در سرزمین مادری‌اش طی کرد. همین مسئله باعث شد، زبان‌های فرانسوی و آلمانی را نیز به خوبی بیاموزد. دوران تحصیلش، دانش‌آموزی ساکت و خجالتی بود.

بیشتر زمان تحصیلش را در مدارس شبانه‌روزی درس خواند. بعد از آن وارد دانشگاه کمبریج شد تا پا در مسیر مورد علاقه‌اش بگذارد. رشته تاریخ و فلسفه را انتخاب کرد. بعد از اتمام این مقطع تحصیلی از دانشگاه کمبریج، به دانشگاه هاروارد رفت. قرار بود این مقطع از تحصیلاتش هم در زمینه فلسفه فرانسوی، در این دانشگاه گذرانده شود. ولی برخلاف تصور همه، او تحصیل در رشته مورد علاقه‌اش را کنار گذاشت. عقیده پیدا کرده بود که تحصیل در این رشته برای او کافی بوده و باید عملا وارد فلسفه شود.

 دوباتن به منظور نوشتن برای مردم عادی، وارد دنیای فلسفی زندگی شد. به مسائلی پرداخت که چه برای یک فیلسوف و چه برای کسی که به کتاب‌خوانی و فلسفه علاقه نداشت، جالب توجه بود. وقتی قرار باشد بهتر زندگی کردن را بیاموزی و سعی کنی تفکری متفاوت از زندگی کردن ارائه بدهی، چه فرقی می‌کند مخاطب تو چه کسی باشد؟ یک معلم، پزشک، فیلسوف، کارگر یا یک رفتگر؟ اصلا چه فرقی می‌کند مخاطبت چه سنی باشد؟ از چه قشری باشد و با چه تفکری؟ بله کتاب‌های آلن دوباتن، افکار خاص او را در بین خیلی از افراد، محبوب کرد.

آلن دوباتن

همه‌ی ما میل داریم بهتر زندگی کنیم. خیلی از اوقات برای بهتر زندگی کردن نباید بروید سراغ کتاب‌هایی که یاد می‌دهند موقعیتتان را به موقعیت مادی بهتری ارتقا دهید. واقعا گاهی لازم است کسی باشد که به شما یادآوری کند، زندگی کنونی‌تان ارزش لذت بردن را دارد. گاهی لازم است کسی باشد که بگوید چگونه در همین پیچ و خمی از جاده که هستی، به مناظر دلپذیر خیره شوی و راحت نفس بکشی و فکر نکنی از این پیچ که رد شد، زندگی‌ام بهتر می‌شود. مسلما در زندگی همه‌ی ما “زندگی‌ای” پنهان شده که ارزش لذت بردن را دارد! دغدغه آلن، پیدا کردن “همین زندگی” در زندگی مردم است. بله، روز ۲۰ دسامبر ۱۹۶۹، آلن دوباتن متولد شد تا دیدی نوین به فلسفه بدهد.

چه چیزی دوباتن را فیلسوف کرد؟

این که آلن باتن کی و چگونه فیلسوف شد چیز منطقی­ای نیست. فیلسوف شدن راه طولانی‌ای است که از پرسش و مطالعه به دست می‌آید. منظور تنها مطالعه کتاب نیست. مطالعه در درون خود، مطالعه در افکار و اشخاص، مطالعه در رفتارها، مطالعه در محیط. همه این‌ها به باز شدن دید فلسفی کمک می‌کند. مطالعه کتاب یک راه ساده است که انسان را در راه فلسفه بیشتر جلو می‌برد.

آلن به کتاب و کتابخوانی علاقه زیادی داشت. بنا بر گفته خودش در اتاقی کار می‌کند که دور تا دور اتاق را قفسه‌های مملو از کتاب پر کرده‌اند. مسلما همین علاقه و شور و داشتن ذهن تحلیل‌گرش او را در این زمینه بسیار کمک کرده است. همین مطالعه باعث شده تا آلن تفکری عمیق و چند بعدی از مسائل و زندگی داشته باشد. کتاب‌های آلن دوباتن، تنها در بر گیرنده‌ی فلسفه نیست. کتاب‌های او، تلفیقی از فلسفه، هنر، داستان نویسی و چیزهای دیگر است. به گفته‌ی خودش،‌ پنج کتاب بیشترین تاثیر را روی او داشتند: کتاب اسطوره‌شناسی‌ها نوشته رولان بارت، قبر ناآرام نوشته‌ی سیربل کونولی، نامه‌هایی از یک رواقی نوشته‌ی سنکا، مقالات نوشته‌ی آرتور شوپنهاور، در جستجوی زمان از دست رفته نوشته‌ی مارسل پروست.

این کتاب‌ها،‌ علاوه بر این که به دید فلسفی او کمک کرد، او را در نویسندگی و بهتر نوشتن ترغیب کرد. او از هر یک از این کتاب‌ها، افکار و ایده‌هایی ناب گرفت که توانستند خود نویسنده­ای ناب باشد.


کتاب‌های آلن دوباتن

شاید تنها نام بردن از این کتاب‌ها که هر یک افکاری عمیق از زندگی دوباتن را در خود جای داده، کافی نباشد.

جستارهایی در باب عشق

خوشبختانه کتاب‌های او به وفور در کتابفروشی‌ها و در فروش کتاب آنلاین یافت می‌شود و کسی که علاقمند به مطالعه کتاب‌های آلن دوباتن باشد، با گشتی در کتابفروشی شهر یا کتابفروشی آنلاین به کتاب‌های او خواهد رسید. در اینجا اشاره‌ای به کتاب‌های این نویسنده و فیلسوف معاصر می‌کنیم.

چه چیزی کتاب‌های آلن دوباتن را خاص می‌‌کند؟

کتاب‌های آلن دوباتن، با حالت داستان‌گونه و روایی‌ای که دارند، فرد را جذب به خواندن می‌کنند. معمولا کتاب‌های او حالت گزارش‌گونه داشته و وقتی مشغول خواندن کتاب شدی، حس خواهی کرد که نویسنده‌، در حال نوشتن چیزی است که در حال دیدن آن است. این مسئله در کتابی مثل یک هفته در فرودگاه کاملا مشهود است. آلن دوباتن، برای نوشتن این کتاب یک هفته را در فرودگاه اقامت کرد و در آنجا به تهیه متن اولیه کتابش پرداخت.

کتاب‌های آلن دوباتن موضوعات عمومی زندگی را در برگرفته و به مطالعه و بهبود رفتارها و اتفاقاتی می‌پردازند که در زندگی همه‌ی انسان‌ها وجود دارد. برقراری ارتباط، بهبود روابط شغلی، بهبود روابط عاشقانه، لذت بردن از سفر و … همه از نمونه دغدغه‌های آلن دوباتن است.

مورد دیگری که کتاب‌های آلن دوباتن را بسیار خاص کرده است، مخاطب قرار دادن همه افراد با سطوح مختلف آگاهی است. برای فهم کتاب‌های او، لازم نیست کتاب دیگری خوانده باشید. همین که زندگی می‌کنید، کافیست تا کتاب‌های او برای شما قابل فهم و لذت‌بخش باشند.

جالب اینجاست، این مسئله به این معنا نیست که اگر شما به اندازه موهای سرتان کتاب خوانده‌اید، کتاب‌های آلن دوباتن را تازه و جذاب نبینید. اصلا ربطی به سطح کتابخوانی شما ندارد. اگر زنده‌اید و دارید زندگی می‌کنید، لازم است کتاب‌های آلن دوباتن را برای یک بار هم که شده مطالعه کنید. بهتر زندگی کردن، نسبی است. نمی‌توان گفت ما داریم خوب زندگی می‌کنیم و از زندگی‌مان استفاده می‌کنیم یا نه. بیایید و یک بار هم  که شده خود را با کتاب‌های آلن دوباتن، به چالش بکشید.

مژده برای دوست داران آلن دوباتن و کتاب‌هایش

جای خوشحالی اینجاست که آلن دوباتن، تنها به نوشتن کتاب بسنده نکرد. او در سال ۲۰۰۸ موسسه‌ای به نام مدرسه زندگی دایر کرد. این موسسه اکنون در چند کشور جهان شعبه دارد. این مدرسه با هدف کار بر روی هوش احساسی، دایر شد. آلن دوباتن در آموزش‌های مدرسه زندگی، بسیار دقت دارد. او همکارانش را با وسواس و دقت انتخاب کرده و با همکاری آنها، کتاب، فیلم و انیمیشن‌های آموزشی بسیار مفیدی را برای تمامی مردم جهان، روانه بستر اینترنت می‌کند.

در این مدرسه‌ یاد داده می‌شود، چگونه با طرح سؤال‌هایی و جواب دادن به آنها، زندگی، رضایت‌بخش‌تر و بهتر خواهد شد. مثلا چگونه می‌توان یک شغل خرسندکننده داشت؟ گذشته چه تاثیری بر حال ما داشته؟ چگونه با دیگران رابطه‌های خوبی برقرار کنیم؟ مدریت روابط احساسی ما چطور صورت می‌گیرد؟

آلن دوباتن

افرادی که علاقمند به حضور در این مدرسه‌اند، می‌توانند به راحتی از طریق اینترنت، آموزش‌های آلن دوباتن را بگیرند و استفاده کنند یا کتاب‌های منتشر شده از مدرسه زندگی را، از طریق کتابفروشی آنلاین خریداری و مطالعه کنند.

1 نظر برای این مقاله

  1. آلن دوباتن یکی از بهترین نویسنده هاییه که این یکی دو ساله ازش کتاب خوندم. اصلا نمیشه فهمید که تخصصش چیه چون همه چیو خیلی خوب میدونه!! من اما بیشتر از همه از کتاب مصائب کار خیلی خوشم اومد و به نظرم خیلی نگاه خوب و درستی به مقوله شغل و تخصص داشت. باقی کتاب ها هم خوبن، اما به نظرم با فاصله زیادی این از بقیه کتابهاش که من خوندم بهتر بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *